shultays.com/blog

Word press in tema düzenlemeye izin vermediğini farkedinci blog u taşıma kararı verdim. Bir süre ikisinde de yazacağım aynı yazıları daha sonra tamamen diğerine geçiş yapmayı düşünüyorum.

http://www.shultays.com/blog

şu anlık sub domain almadım, zaten server ı bedavaya veren bir arkadaş olduğu için utanıyorum daha fazla istek yapmaya 🙂

Ayrıca aklıma yeni bir proje geldi, blog postlarını mysql den okuyup shultays.com da gezegen olarak göstereceğim. gezegene tıklayınca javascript ile alakalı post u pop up olarak açacak. Eğer düzgün gösterebiliyorsa direk flash içinde de göstermeyi deneyebilirim ama flash ın html yorumlaması çok sınırlı olduğu için ne kadar iyi olacak bilmiyorum (zaten code taglarını gösteremeyecek, alıntılar görünmeyecek bir acayip olacak yatacak herhalde o fikir)

Hatta commentleri bile gezegenin etrafında dönen uydular gibi yapabilirim =D.  Bir evrende en fazla diyelimki 20 gezegen göstersin istiyorum, 20 den fazla post var ise aşağıda sayfa numarasına tıklayacağız, tıklayınca çok hızlı bir şekilde uzaklaşacak o evrenden ve “yeni” bir evrene geçecek. Bir gezegene tıklayınca yanına gidip alakalı sayfayı becerebilirsem sayfayı flash ta gösterecek ve commentler uydumuz olacak, olmaz ise alakalalı sayfayı pop-up olarak açacak.

Bakalım fikir güzel, eğer yapabilirsem sitenin flash ve php dosyalarını açabilirim. Şimdiye kadar pek açacak bir şey yoktu o yüzden açmamıştım =)